Indie

Maharasztra

Catuai

Indie Ratnagiri 250 g

Szykujemy się na jesień!

Na niższe temperatury i coraz dłuższe dni przygotowaliśmy wyjątkowe ziarna z Indii. To już trzeci rok z rzędu mamy przyjemność palić dla Was kawę od tego samego producenta.
Po zbiorach ziarna zostały poddane obróbce anaerobic, która polega na kontrolowanej fermentacji w beztlenowym środowisku i dalszym suszeniem.
Efekt? Smak pełen nut toffi i białego grejpfruta z długim i lekko pikantnym posmakiem. Jest to doskonały wybór dla fanów nieco cięższych, słodko-pikantnych naparów.

Ziarna te idealnie sprawdzą się w dripie, AeroPressie, Chemexie oraz innych metodach przelewowych.

63,00 zł

(252,00 zł za kilogram)

Najniższa cena w okresie 30 dni przed obniżką: 63,00 zł
Brutto
Mielenie

Metoda zaparzania: Aeropress (invert)

  • Doza: 16g
  • Mielenie: 19-23 klików - comandante
  • Temperatura wody: 90 st C

Instrukcja

2 zalania co 30 sekund:

  • 0:00 - do 110 ml
  • 0:30 - do 220 ml
  • 1:00 - odwrócić na serwer i powoli wyciskać
  • 1:30 - koniec parzenia

Ważne: nasz przepis to tylko propozycja będąca dobrym punktem wyjścia, zachęcamy do własnych testów i podzielenia się z nami ich wynikami.

Metoda zaparzania: Aeropress (invert)

  • Doza: 16g
  • Mielenie: 19-23 klików - comandante
  • Temperatura wody: 90 st C

Instrukcja

2 zalania co 30 sekund:

  • 0:00 - do 110 ml
  • 0:30 - do 220 ml
  • 1:00 - odwrócić na serwer i powoli wyciskać
  • 1:30 - koniec parzenia

Ważne: nasz przepis to tylko propozycja będąca dobrym punktem wyjścia, zachęcamy do własnych testów i podzielenia się z nami ich wynikami.

Ilość
Kraj pochodzenia

Indie

Region

Maharasztra

Odmiana

Catuai

Obróbka

Anaerobic

Profil sensoryczny

Toffi, chili, biały grapefruit

Kwasowość

Średnia

Dedykowane Metody zaparzania

drip

aeropress

chemex

clever lub syfon

french press

ekspres przelewowy

drip

aeropress

chemex

clever lub syfon

french press

ekspres przelewowy