Gwatemala
Santa Rosa
Yellow Catuai
Gwatemala Finca Los Pocitos 250 g
Ten gwatemalski smaczek z kooperatywy Conebosque to ziarna odmiany Catuai Amarillo przetworzone obróbką honey, nadając im żywy profil kandyzowanych owoców, brzoskwini i żurawiny. Efekt? Dobrze zrównoważona, gładka filiżanka ze słodkim, długotrwałym finiszem i nutą rześkiej kwasowości.
W Los Pocitos Nery Campos, właściciel plantacji, nadzoruje każdy etap produkcji, od depulpingu po suszenie ich na podniesionych łożach przez 10–15 dni. Dokłada wszelkich starań, aby jego kawa była czysta, spójna i gotowa do zaprezentowania swojego żywego, owocowego profilu. Ta metoda obróbki — w której ziarna fermentują jeden dzień, a podczas suszenia zachowują pozostałości naturalnego miąższu — dodaje bogatej warstwy słodyczy i przejrzystości do każdej filiżanki.
Zrównoważone praktyki i skrupulatność Nery'ego sprawiają, że ta kawa to wyjątkowe doświadczenie, które łączy owocki, gładkie body i nuty żurawinowej kwasowości w pięknie zbalansowanej filiżance.
(232,00 zł za kilogram)