Chcesz dowiedzieć się więcej o parzeniu espresso i przygotowaniu cappuccino z perfekcyjnie spienionym mlekiem? Jesteś na dobrej drodze!
Podczas szkolenia skupimy się przede wszystkim na umiejętnościach pracy z ekspresem ciśnieniowym i młynkiem, dowiemy się jak właściwa receptura wpływa na jej smak i wspólnie opanujemy podstawowe techniki Latte Art.
Czego jeszcze się nauczysz?
- jak wygląda droga ziarna od plantacji do filiżanki,
- na jakie informacje warto zwrócić uwagę kupując kawę,
- jakie istnieją metody obróbki i czym one się różnią,
- jakie parametry mają wpływ na smak espresso,
- jak ocenić smak kawy – czym jest body, tekstura i balans,
- jak stworzyć recepturę i skalibrować młynek,
- jak spienić mleko i malować podstawowe wzory,
- jak dbać o higienę ekspresu ciśnieniowego.
Po szkoleniu otrzymasz dyplom potwierdzający Twoje świeżo zdobyte umiejętności.
Przed zakupem skontaktuj się z naszym trenerem i dobierz pasujący Ci termin szkolenia.
szkolenia@coffeelab.pl
Szkolenia odbywają się w godzinach pracy palarni. Od poniedziałku do piątku.