Szkolenie BREWING

Nie wyobrażasz sobie dnia bez kubka kawy przelewowej i chcesz odkrywać nowe techniki jej parzenia? Ten kurs zdecydowanie spełni Twoje wymagania! Podczas szkolenia skupimy się głównie na parzeniu kawy w dripperze i Aeropressie, wspólnie poznamy szczegóły oceny sensorycznej i różnice między TDS i EXT.

Czego jeszcze się nauczysz?

  • jak wygląda droga ziarna od plantacji do filiżanki,
  • jakie parametry receptury mają wpływ na smak zaparzonej kawy,
  • czym jest analiza sensoryczna – co to jest flavour, body lub tekstura,
  • jak zaparzyć kawę z dripa i AeroPressa,
  • jak stworzyć idealną recepturę,
  • jakie są najczęstsze błędy podczas parzenia i jak ich unikać. 

Po szkoleniu otrzymasz dyplom potwierdzający Twoje świeżo zdobyte umiejętności.

Przed zakupem skontaktuj się z naszym trenerem i dobierz pasujący Ci termin szkolenia.

szkolenia@coffeelab.pl 

500,00 zł
Najniższa cena w okresie 30 dni przed obniżką: 500,00 zł
Brutto
Ilość
Miejsce

Warszawa

Czas trwania

4 godziny

Poziom

podstawowy

Cena dotyczy

1 osoby