Szkolenie SENSORY

Pijąc kawę, zwracasz uwagę na wszystkie niuanse smakowe, lubisz doszukiwać się nut podanych na etykiecie i rozkładać napary na czynniki pierwsze? Ten kurs został stworzony z myślą o takich smakoszach jak Ty!

Podczas szkolenia dowiesz się jak analizować sensorycznie kawę pod kątem odczuwanych smaków, aromatów i tekstury. Wiedza zdobyta podczas szkolenia sprawdzi się również w zakresie innych produktów żywnościowych. 

Czego jeszcze się nauczysz?

  • czym jest analiza sensoryczna i jakie jej znaczenie w trakcie degustacji kawy,
  • jak ćwiczyć rozpoznawanie podstawowych smaków,
  • jak rozbudować pamięć sensoryczną i lepiej odróżniać aromaty,
  • jak posługiwać się SCA Coffee Flavour Wheel,
  • jak przygotować się do porównawczego testu i opisać różnice smakowe,
  • jakie są kategorie i atrybuty sensoryczne przydatne przy opisywaniu smaku.

Po szkoleniu otrzymasz dyplom potwierdzający Twoje świeżo zdobyte umiejętności.

Przed zakupem skontaktuj się z naszym trenerem i dobierz pasujący Ci termin szkolenia.

szkolenia@coffeelab.pl 

500,00 zł
Najniższa cena w okresie 30 dni przed obniżką: 500,00 zł
Brutto
Ilość
Miejsce

Warszawa

Czas trwania

4 godziny

Poziom

podstawowy

Ilość osób

4 osoby