Szkolenie BARISTA

Chcesz dowiedzieć się więcej o parzeniu espresso i przygotowaniu cappuccino z perfekcyjnie spienionym mlekiem? Jesteś na dobrej drodze!

Podczas szkolenia skupimy się przede wszystkim na umiejętnościach pracy z ekspresem ciśnieniowym i młynkiem, dowiemy się jak właściwa receptura wpływa na jej smak i wspólnie opanujemy podstawowe techniki Latte Art.

Czego jeszcze się nauczysz?

  • jak wygląda drogą ziarna od plantacji do filiżanki,
  • na jakie informacje warto zwrócić uwagę kupując kawę,
  • jakie istnieją metody obróbki i czym one się różnią,
  • jakie parametry mają wpływ na smak espresso,
  • jak ocenić smak kawy – czym jest body, tekstura i balans, 
  • jak stworzyć recepturę i skalibrować młynek,
  • jak spienić mleko i malować podstawowe wzory,
  • jak dbać o higienę ekspresu ciśnieniowego.

Po szkoleniu otrzymasz dyplom potwierdzający Twoje świeżo zdobyte umiejętności.

Przed zakupem skontaktuj się z naszym trenerem i dobierz pasujący Ci termin szkolenia.

szkolenia@coffeelab.pl 

400,00 zł
Najniższa cena w okresie 30 dni przed obniżką: 400,00 zł
Brutto
Ilość
Miejsce

Warszawa

Czas trwania

4 godziny

Poziom

podstawowy

Ilość osób

4 osoby