Kenia

Kirinyaga Country

SL28, SL34, Ruiru 11

Kenia Baragwi Muchagara 250 g

Ta świeża Kenia niesie ze sobą niemały ładunek elektryczny. Za protony mogą tu uchodzić przyjemnie kwaskowate maliny i słodziutka suszona żurawina, a za elektrony wyrazista czarna herbata. Ładunki te oddziałują na siebie, a pomiędzy nimi działa siła przyciągania. Efekt? Pełna, rześka i soczysta kawa o gładkiej cielistości.

Każdy lot, który trafia do stacji obróbki, pochodzi od ponad 200 producentów rozsianych w niedalekiej okolicy stacji. Rolnicy uprawiają znane kenijskie odmiany typu SL28 i SL34, ale jak to w przypadku kenijskich kooperatyw bywa, trafić się mogą przeróżne odmiany. Często, gęsto spotykane są również Ruiru 11, lub Batian.

58,00 zł

(231,98 zł za kilogram)

Najniższa cena w okresie 30 dni przed obniżką: 58,00 zł
Brutto
Mielenie

Metoda zaparzania: Aeropress (invert)

  • Doza: 16g
  • Mielenie: 19-23 klików - comandante
  • Temperatura wody: 90 st C

Instrukcja

2 zalania co 30 sekund:

  • 0:00 - do 110 ml
  • 0:30 - do 220 ml
  • 1:00 - odwrócić na serwer i powoli wyciskać
  • 1:30 - koniec parzenia

Ważne: nasz przepis to tylko propozycja będąca dobrym punktem wyjścia, zachęcamy do własnych testów i podzielenia się z nami ich wynikami.

Ilość
Kraj pochodzenia

Kenia

Region

Kirinyaga Country

Odmiana

SL28, SL34, Ruiru 11

Obróbka

Myta

Profil sensoryczny

Czarna herbata, malina, suszona żurawina

Kwasowość

Średnia

Dedykowane Metody zaparzania

drip

aeropress

chemex

clever lub syfon

french press

ekspres przelewowy

Powiązane produkty