Rwanda

Macuba Sector, Nyamasheke

Bourbon

Rwanda Intego Gasharu Anaerobic 250g

Niczym trzej muszkieterowie, którzy poprzysięgli sobie solidarność, tak te trzy dłonie symbolizują owoc kooperacji na linii Macuba - Warszawa - Kołobrzeg.

Wpierw kawę wyprodukowała spółdzielnia Gasharu, której ziarna wzbogacają nasze kawowe portfolio od czterech lat.
Następnie trafiła do nas, gdzie wypaliliśmy ją z największą starannością.
Na koniec przekazaliśmy ją do Coffeedesk, naszego wieloletniego partnera, by zasiliła szeregi kawy miesiąca, a ostatecznie dumnie kapała w Twoim przelewie.

53,00 zł
58,00 zł
Zniżka 5,00 zł

(211,98 zł za kilogram)

Najniższa cena w okresie 30 dni przed obniżką: 53,00 zł
Brutto
Mielenie

Metoda zaparzania: Aeropress (invert)

  • Doza: 16g
  • Mielenie: 19-23 klików - comandante
  • Temperatura wody: 90 st C

Instrukcja

2 zalania co 30 sekund:

  • 0:00 - do 110 ml
  • 0:30 - do 220 ml
  • 1:00 - odwrócić na serwer i powoli wyciskać
  • 1:30 - koniec parzenia

Ważne: nasz przepis to tylko propozycja będąca dobrym punktem wyjścia, zachęcamy do własnych testów i podzielenia się z nami ich wynikami.

Ilość
Kraj pochodzenia

Rwanda

Region

Macuba Sector, Nyamasheke

Odmiana

Bourbon

Obróbka

Anaerobic

Profil sensoryczny

Jagody, winogrona, owoce tropikalne

Kwasowość

Średnia

Dedykowane Metody zaparzania

drip

aeropress

chemex

clever lub syfon

french press

ekspres przelewowy

Powiązane produkty