Burundi

Kayanza

Red Bourbon

Burundi Yandaro 250 g

Axel wciąż sieje spustoszenie. Odkąd bezceremonialnie wtargnął i przejął kawy miesiąca nie daje o sobie zapomnieć. Choć z Axela jest nicpoń niemożliwy, to trzeba mu przyznać, że w tym całym chaosie potrafi też pozytywnie zamieszać. Ostatnio wpadł do palarni, wprost na produkcję i w wir akcji wciągnął Pawła i Filipa.

Filip — nasz production roaster, po raz pierwszy w pełni samodzielnie , najpierw kawę wybrał, a później wyprofilował! Paweł kawę do paczek załadował… lecz najpierw opakowania swoim szkicem opatrzył!

TaaDam!

Tak o to do czynienia macie z mokrym snem każdego office managera, kiedy to team work makes a dream work!

W środku znajdziecie soczystość moreli, zapowiedź zbliżającego się lata, wytrawność czarnej herbaty — takiego dobrego Assama i delikatną słodycz mlecznej czekolady. Jest lepko, gęsto, ale dalej rześko i delikatnie.

58,00 zł

(231,98 zł / kilogram)

Najniższa cena w okresie 30 dni przed obniżką: 58,00 zł
Brutto
Mielenie

Metoda zaparzania: Aeropress (invert)

  • Doza: 16g
  • Mielenie: 19-23 klików - comandante
  • Temperatura wody: 90 st C

Instrukcja

2 zalania co 30 sekund:

  • 0:00 - do 110 ml
  • 0:30 - do 220 ml
  • 1:00 - odwrócić na serwer i powoli wyciskać
  • 1:30 - koniec parzenia

Ważne: nasz przepis to tylko propozycja będąca dobrym punktem wyjścia, zachęcamy do własnych testów i podzielenia się z nami ich wynikami.

Ilość
Kraj pochodzenia

Burundi

Profil sensoryczny

Czarna herbata, morela, mleczna czekolada

Obróbka

Myta

Region

Kayanza

Odmiana

Red Bourbon

Kwasowość

Średnia

Dedykowane Metody zaparzania

drip

aeropress

chemex

clever lub syfon

french press

ekspres przelewowy

Powiązane produkty